Kennismaking

Dies van Vemde is al vanaf 1989 actief in de projectontwikkeling en kan bogen op een flinke dosis ervaring in de bouwwereld. “Ik ben begonnen bij bouwbedrijven waar ik de basis voor mijn kostendeskundigheid heb gevormd. Na het realiseren van turn-key gebouwen vanaf inititatief tot oplevering is projectontwikkeling een logisch vervolg.

Omgeving, ontwerp, budget en uitvoeringstechniek zijn belangrijke pijlers in het ontwikkelingstraject. Een analyse van verschillende opties bepaalt de haalbaarheid van de plannen en geeft antwoord op vragen: wat is het optimale plan en wat zijn de randvoorwaarden.

Creativiteit

Met Van Vemde Projectontwikkeling onderscheidt Dies van Vemde zich door de manier waarop hij problemen oplost. “Daar moet je creativiteit voor hebben”. Veel projecten zijn tot stand gekomen na een zogenaamd “ei van Columbus” moment.

Harmonie

Inwoners van kleine dorpen en steden zijn veelal erg betrokken bij hun plek. Van Vemde onderscheidt zich door projecten die harmoniëren met de omgeving. Een plan moet passend zijn, zodat omwonenden en de toekomstige bewoners er trots op zijn.

Groei door inbreiding

Van Vemde Projectontwikkeling realiseert veel inbreidingslocaties. Inbreiding staat voor ingrijpen in de bestaande gebouwde omgeving en dat moet behoedzaam gebeuren. De randvoorwaarden bij het ontwikkelen van deze locaties lijken vaak onoplosbaar en vormen hierdoor voor Van Vemde Projectontwikkeling een extra uitdaging.